Pe lângă investițiile tehnologice, credem că până și lucrurile mici sunt responsabile de marile schimbări; din acest spirit s-a născut ideea de a crește gradul de conștientizare și de a implica pe toți angajații, partenerii și întreaga comunitate din jur asupra unor bune practici în favoarea sustenabilității mediului.

De anul acesta am decis să ne punem literalmente în pielea planetei: în ce sens?  Îmbrăcându-ne în articole de îmbrăcăminte mai ecologice decât cele realizate până acum, cu impact redus asupra mediului, create grație inovațiilor recent descoperite în sectorul textil.

POȚI REDUCE POLUAREA CU UN TRICOU ȘI O ȘAPCĂ?

TRICOUL BIO

Noul tricou General Membrane este realizat din bumbac organic certificat. Acest tip special de bumbac, numit și organic, este cultivat, produs, procesat și certificat conform standardelor agricole organice.

Producția sa susține sănătatea mediului, a ecosistemului și a oamenilor, încurajând utilizarea proceselor și substanțelor naturale, mai degrabă decât a celor artificiale, chimice și toxice, combinând tradiția și inovația științifică pentru a promova durabilitatea și calitatea vieții.

Standardul de conținut organic este o certificare de mediu verificată de o terță parte care asigură conținutul de fibre naturale din agricultura organică în produsele textile, atât intermediare, cât și finisate, și menținerea trasabilității pe tot parcursul procesului de producție.

Tricoul General Membrane conține 100% bumbac organic certificat.

Alegerea de a purta îmbrăcăminte organică din bumbac înseamnă a contribui la promovarea cultivării bumbacului fără a folosi îngrășăminte artificiale și pesticide care dăunează resurselor naturale, contribuind, de asemenea, la economisirea a 1.920 litri de apă pe tonă produsă în comparație cu culturile tradiționale.

ȘAPCA R-PET

Noua șapcă General Membrane, în loc să folosească țesături tradiționale, este produs în R-pet.

R-pet (Recycled Pet) este un nou polimer obținut prin procesele de recuperare și reciclare Pet, care implică sortarea, spălarea, zdrobirea și topirea materialelor plastice.

Plasticul  reciclat este descompus de obicei sub formă de filamente sau fulgi și se pretează la crearea a nenumărate produse, cu beneficii importante pentru mediu și pentru noi toți.

Utilizarea R-pet este o modalitate de a încuraja reciclarea. Astăzi, plasticul este al treilea material cel mai popular din lume, extrem de util din punct de vedere al rezistenței și versatilității, precum și - dacă este gestionat prost - dăunător mediului. Organizația Națiunilor Unite estimează  cantitatea de plastic generată în prezent în lume la 400 de milioane de tone: reutilizăm doar 9%, iar restul poluează mările, oceanele și alte ecosisteme vitale pentru planeta noastră (gândiți-vă, de exemplu, că o singură sticla de plastic abandonată poate polua până la 450 de ani).

Prin urmare, utilizarea R-pet este o modalitate bună de a inversa această tendință dăunătoare.

Alegerea de a purta îmbrăcăminte fabricată din țesături R-pet înseamnă a contribui la reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă și a poluării globale a planetei datorită nereciclării plasticului.

Initiativa parte a proiectului General Membrane Loves Earth.  Descopera mai multe!