General Membrane, cu eforturile tuturor celor care constituie compania, a fost întotdeauna vigilentă în ceea ce privește protejarea planetei și stabilirea de noi obiective privind sustenabilitatea mediului.

    Inca de la înființarea companiei în 1993, am investit în sisteme pentru reducerea emisiilor atmosferice. Am obținut o etapă semnificativă în 2005 cu certificarea voluntară ISO 14001 pentru sistemul de management de mediupentru fabrica din Ceggia, Italia si in anul 2010 pentru fabrica de la Buzau, Romania.

         De asemenea, dezvoltăm produse și sisteme care contribuie la protejarea mediului. În 2007 am lansat General Solar PV: un sistem de impermeabilizare fotovoltaică inovatoare, integrat arhitectural, pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile.

      În 2012 am devenit membri ai Green Building Council din SUA, o asociație care își propune să promoveze construcțiile durabile pentru mediu. Un alt pas important a fost făcut în 2014, când ne-am certificat voluntar Amprenta de Carbon în conformitate cu standardul internațional UNI EN ISO 14064.

      Continuând cercetările și urmărind cu atenție inovația tehnologică în sector, în 2019 am decis să investim într-un sistem inovator, capabil să reducă și mai mult emisiile, reducând impactul asupra mediului al producției noastre la minimum.

        Mai mult, începând cu anul 2019 am decis să ne implicăm activ în acțiuni de împădurire. În luna noiembrie a avut loc, la Buzău, prima acțiune  marca General Membrane și CERT Transilvania-“Prindem rădăcini împreună!” , de plantare a 4000 de puieți, ajutați de 250 de voluntari, ca un prim pas către un viitor “verde”.

         Cu toate acestea, pe lângă investițiile tehnologice și acțiunile de împădurire, considerăm că și lucrurile mici sunt responsabile pentru schimbări mari: acesta este spiritul din spatele ideii de a sensibiliza și de a implica toți angajații noștri, partenerii dvs. și comunitatea locală în problemele reutilizării, reciclării și reducerea utilizării plasticului.

         Astăzi, plasticul este al treilea material cel mai răspândit în lume, este un material extrem de util în ceea ce privește durabilitatea și versatilitatea, dar, dacă este  gestionat gresit, poate fi dăunător mediului. Reciclăm doar 10% din acest plastic și, de exemplu, o singură sticlă aruncată se dregradeaza si dipare in peste 450 de ani.

          Acesta este motivul pentru care din acest an suntem mândri să adoptăm sticla de apă General Membrane, pentru a fi folosită în locul sticlelor sau paharelor de unică folosință.

           Luați în considerare faptul că numai in cadrul General Membrane Romania, utilizând doar această sticlă de apă și dozatoarele de apă, consumul de aproximativ 27,600 de sticle pe an poate fi prevenit, cu o cantitate corespunzătoare de 414 Kg de plastic economisită

           O altă inițiativă ecologică, parte a proiectului „General Membrane iubește Pământul”, care concretizează angajamentul Companiei față de mediu, începând cu oamenii.

            Pentru că fiecare dintre noi poate contribui, cu acțiuni mici zilnice, la construirea unei lumi mai durabile.