Angajamentul fata de protejarea mediului inconjurator continuă: suntem încântați să anunțăm că, în octombrie 2021, General Membrane a obținut o nouă certificare internațională în contextul politicilor de sustenabilitate ambientală, conform standardului EN ISO 14021.

Acesta este standardul care autorizează emiterea de declarații de mediu pe propria raspundere ce au creat necesitatea introducerii standardelor de eco-etichetare, care impun luarea în considerare a tuturor aspectelor relevante ale ciclului de viaţă pentru un produs!

Concret, General Membrane va putea emite declarații de mediu cu privire la conținutul de material reciclat, pentru membrane bituminoase și polistiren expandat.

Reciclarea materialelor este astăzi o resursă foarte importantă pentru protecția mediului și este o parte integrantă a conceptului de economie circulară: utilizarea materiilor prime este redusă și compensată cu deșeuri, adică repusă în producție, devenind materii prime secundare și reducând astfel impactul asupra mediului (mai puține resurse virgine folosite și mai puține produse aruncate). Favorizează  trecerea de la filosofia „a lua, a produce, a arunca”, tipică economiei liniare, la cea a „reciclării, reutilizării, reducerii”.

Respectul General Membrane față de mediu începe de departe și este o călătorie lungă împărțită de mai multe etape.

Astfel, certificarea EN ISO 14021 reprezintă un nou obiectiv într-un parcurs de eco-sustenabilitate deja demarat prin obținerea unor certificări internaționale anterioare precum EN ISO 14001, certificarea voluntară a politicii de mediu adoptată, conform standardului internațional al sistemului de management de mediu.

Valoarea standardului EN ISO 14021 este recunoscută la nivel internațional, așa cum se exprimă prin abrevierile care preced numărul:

- EN: standard elaborat de CEN (Comité Européen de Normalisation), conform obligațiilor de standardizare a legislației tehnice pe întreg teritoriul european;

- ISO: standard formulat de ISO (International Organization for Standardization) și deci valabil în întreaga lume.

Produsele General Membrane contribuie la realizarea creditelor necesare pentru certificarea LEED a clădirilor.