Caracteristica principală a membranelor Gemini Vapor constă în armătura laminată din aluminiu alături de poliester, fapt care face acest tip de membrană potrivită pentru aplicații ca barieră de vapori.


Compound-ul membranelor GEMINI VAPOR este constituit dintr-un amestec de bitum distilat modificat cu polimeri elastoplastomerici și polipropilenă atactica. Calitățile sale specifice sunt evidențiate de doi indicatori: flexibilitatea la rece (-10 ° C) și stabilitatea formei la cald (120 °C). Aceasta se reflectă în creșterea funcționalității în timp.

Membrane cu o ridicată rezistență la îmbătrânire termică și cu optimă stabilitate de formă la cald, sunt aplicabile în orice zonă climatică și în special în țările cu climă caldă și pe acoperișurile izolate termic. O flexibilitate la rece excelentă permite adaptarea ușoară a membranei în timpul instalării, care este o caracteristică importantă în zonele cu climă aspră.

Armătura folosită la membranele GEMINI VAPOR este constituită din fibră de sticlă ce nu putrezește, care le conferă membranelor  o stabilitate dimensională excelentă și o folie de aluminiu ce asigură impemeabilizarea totală la vaporii de apa

 Aceste membrane asigură o protecție ascunsă, ele fiind proiectate pentru a păstra caracteristicile funcționale ale termoizolației, prevenind infiltrarea vaporilor din mediul intern în sistemul de termoizolație.

 8 - Membrane pentru controlul vaporilor 
 Produs testat conform standardului UNI EN 13970.