PHOENIX SOLAR -35°C este o membrană de impermeabilizare bituminoasă proiectată special a fi compatibilă cu sistemul de impermeabilizare integrat  fotovoltaic GENERAL SOLAR PV. Această membrană este certificată de Italian Building Technologies (I.T.C.), care a emis un certificat de evaluare tehnică (D.V.T.)


Compoundul folosit pentru PHOENIX SOLAR a fost special dezvoltat de General Membrane pentru utilizarea în aplicații pentru acoperișuri care găzduiesc instalații fotovoltaice. Modificat în mod exclusiv cu polimeri selectați poli-alfa-olefină amorf (APAO) caracterizate prin adezivitate ridicată, care permit o flexibilitate la temperaturi scăzute egale cu -35°C.

Această caracteristică, ceea ce permite o aplicare ușoară a membranei, care nu se schimbă în timp.

În plus, compundul APAO este extrem de rezistent la acțiunea de îmbătrânire cu raze UV. Prin urmare, PHOENIX SOLAR este o membrană “fara varsta”, care  oferă o durată de viață extrem de lungă pentru sistemul de acoperiș conform cerințelor domeniul vizat specific de aplicare (sisteme fotovoltaice pe acoperișuri).

Membrana este certificată de I.T.C. cu D.V.T. 0007/2012 și de BBA cu Agrément Certificat 99/3586. 

Armătura folosită la membranele PHOENIX SOLAR este constituită dintr-un țesut nețesut de poliester cu fir continuu (spunbond), de înaltă densitate, ranforsat cu fibră de sticlă, cu un comportament izotrop, ce nu putrezește. Această armătura combină caracteristicile mecanice excelente, cum ar fi rezistența la tracțiune, alungirea și rezistența la rupere a poliesterului cu calitatea excelentă de stabilitate termică a fibrei de sticlă. Aceasta le conferă membranelor  o stabilitate dimensională excelentă ce împiedică retragerea stratului impermeabil, chiar și pe suprafețele  cu un înalt grad de solicitare.

Armătura are proprietăți mecanice ridicate ce conferă membranelor capacitatea semnificativă de absorbție a mișcării datorită solicitărilor structurale mari, care pot fi stabilizate cu elemente de fixare mecanice în zonele expuse la vânturi puternice sau să suporte greutatea unui strat de protecție ca strat final la hidroizolarea acoperișurilor.

 1-Substrat sau strat intermediar 
 2-Strat final 
 3-Monostrat 
 5b-Start final protejat cu balast