Gemini Antiradon -10°C sunt membrane special concepute pentru a preveni infiltrarea radonului din subteran. Datorită compundului bituminos special, aceste membrane sunt ideale pentru acoperirea fundațiilor, în vederea obținerii unei protecții ridicate împotriva acestui gaz.


Compound-ul membranelor GEMINI ANTIRADON  este constituit dintr-un amestec de bitum distilat modificat cu polimeri elastoplastomerici, polipropilenă atactica cu porozitate redusă, ceea ce face membrana impermeabilă la RADON. Calitățile sale specifice sunt evidențiate de doi indicatori: flexibilitatea la rece (-10°C) și stabilitatea formei la cald (120°C). Aceasta se reflectă în creșterea funcționalității în timp.

Membrane cu o ridicată rezistență la îmbătrânire termică și cu optimă stabilitate de formă la cald, sunt aplicabile în orice zonă climatică și în special în țările cu clima caldă și pe acoperișurile izolate termic. O flexibilitate la rece excelentă permite adaptarea ușoară a membranei în timpul instalării, care este o caracteristică importantă în zonele cu clima aspră. Acest compound are de asemenea un comportament remarcabil împotriva îmbătrânirii prin expunerea la razele UV și asigură o excelentă pedonabilitate în timpul aplicării.

Armătura folosită la membranele GEMINI ANTIRADON -10°C este constituită dintr-un țesut nețesut de poliester fir continuu, ranforsat cu fir continuu de fibră de sticlă. Aceasta le conferă membranelor  o stabilitate dimensională excelentă ce împiedică retragerea stratului impermeabil  chiar și pe suprafețele cu un înalt grad de solicitare termică.

Armătura are proprietăți mecanice ridicate cum ar fi rezistență la tracțiune, alungirea și rezistentă la rupere cu capacitatea semnificativă de absorbție a mișcării datorită solicitărilor structurale mari, care pot fi stabilizate cu elemente de fixare mecanice în zonele expuse la vânturi puternice, aplicabile  cu adezivi bituminoși de tipul GENERAL GLUE, suportă traficul pietonal cât și încărcătură statică.

 7a-Membrane în multistrat destinate impiedicării urcării umiditătii din sol     
 7b-Membrane în monostrat destinate impiedicarii urcării umiditătii din sol