Avantaje și beneficii pentru acoperiș

 UȘOR​

 6.2 kg reprezintă greutatea modulului, la care se adaugă greutatea impermeabilizării sau sistemul de ancorare.

SISTEM FOTOVOLTAIC INTEGRAT

Sistemul, complet integrat cu acoperișul, este adecvat pentru clădirile supuse restricțiilor de peisaj.

FLEXIBIL

Aceasta devine o parte integrantă a acoperișului și, datorită acestei flexibilităti, se adaptează la orice tip de structură, cum ar fi acoperișurile boltite sau geometrii mai complexe.

PIETONAL

Rezistența la trafic ușor este o cerintă fundamentală, atât pentru fazele de instalare, cât și pentru fazele viitoarei întrețineri de rutină a acoperișului fotovoltaic.

CLASA 1

Sistemul General Solar PV FLEX este certificat în clasa 1 de rezistentă la foc și poate fi instalat și pe acoperișuri clasificate FRoof.

FĂRĂ SISTEME DE PRINDERE

Absența cadrelor pentru instalarea modulelor fotovoltaice previne acumularea greutăților suplimentare pe acoperiș, dar și rezistența la vânt (fără efect de vele).

FĂRĂ STICLĂ

 O caracteristică esentială pentru utilizarea în acoperiș care, spre deosebire de sticlă, asigură un comportament complet antireflexiv al modulului.

REZISTENT LA GRINDINĂ

Testul presupune ca bilele de gheață (de diferite diametru, de la 12mm la 75mm, și masă, de la 0,9g la 203G) sunt lansate asupra modulului la diferite viteze (16 pană la 40 m/s). Modulele sunt apoi inspectate pentru a evalua prezența oricăror daune. Modulele Generale Solar PV FLEX au trecut aceste teste, adică nu s-au descoperit daune vizibile sau modificări ale performanței. Aceste teste sunt efectuate conform standardelor IEC 61646 (clauza 10.17), certificările fiind obtinute conform acestui standard.

FUNCȚIE DE AUTO-CURĂTARE  

Suprafața specială  permite, prin scurgerea simplă a apei, o curătare generală a modulului fotovoltaic

VITEZĂ DE INSTALARE

Sistemul proiectat de General Membrane permite obținerea productivitătii orare ridicate în ceea ce privește kWp instalat.

ECOLOGICE

Tehnologia CIGS permite un timp de rambursare a energiei de mai puțin de 2 ani, în ceea ce privește energia utilizată pentru producție, cu utilizarea unor cantităti minime de materie primă.

SIGURANȚĂ ÎMPOTRIVA FURTULUI

General Solar PV FLEX nu este supus furtului, modulele flexibile adera excelent la mebrana hidroizolantă făcând imposibilă dezlipirea lor, spre deosebire de sistemele fotovoltaice tradiționale montate pe acoperiș.

TOLERANŢĂ LA UMBRIRE

Tehnologia CIGS (copper, indium and gallium diselenurio) are un coeficient de absorbție mai mare decât orice semiconductor existent și o lungime de difuzie de 1 μm. De fapt, 1μm de material este suficient pentru a absorbi mai mult de 90% din lumina soarelui.